Sosyal Aktiviteler
Öğrencilerimiz Sosyal Aktivitelerle Çok Yönlü Gelişiyor
Üniversitemiz öğrencilere çeşitli sanat ve spor dallarında gerçekleştirecekleri sosyal aktivite ve projelerle ilgili çalışma alanlarını genişletmek ve onlara bu konularda çeşitli imkanlar sağlamaya önem vermektedir. Bu bağlamda öğrencilerinin eğitimlerini destekleyerek sosyalleşmelerini sağlayan öğrenci kulüpleri, öğrencilerin ekip çalışması yatkınlıklarını geliştiren oluşumlar olarak önemli oluşumlardır.
İstanbul Üniversitesi’nde Öğrenci Kültür Merkezi (ÖKM) bünyesinde çalışmalarını sürdüren öğrenci kulüpleri, planlı ve organize yürüttükleri etkinliklerle geniş kitlelere ulaşan çalışmalara imza atıyor. Öğrenci kulüpleri; ortak ilgiye sahip öğrencileri bir araya getirip sosyalleştirerek ve ekip halinde öğrenme becerisini geliştirerek öğrencilere birçok alanda kazanım sağlıyor. Öğrenci Kulüpleri Yönergesi’ne göre yürütülen etkinliklerle yarınlara hazırlanan öğrenciler, üniversite bünyesindeki kurumsal yapılar ve sivil toplum örgütleriyle ortaklaşa çalışmalar gerçekleştirerek yeteneklerini geliştiriyor.
Üniversitemiz bünyesindeki tüm kulüplerin listesi için tıklayınız.
Sosyal faaliyetlerimizle güçlüyüz
01.
İstanbul Üniversitesi bünyesinde toplam 263 kulüp 9 bin 767 üyesi ile faaliyet göstermektedir.
Kulüp (Topluluk) Sayısı / Üye Sayısı: 263 / 9.767
02.
Kulüp Türleri:
Bilimsel Araştırmalar-Akademik 19, Beşerî Disiplinler 32, Edebiyat-Dil Bilim 11, Fen Bilimleri-Teknoloji 11, Kültür-Sanat-Sosyal 85, Mesleki 69, Sağlık Bilimleri 3, Sosyal Sorumluluk 27, Tarih 6
03.
Bu kulüpler her yıl resmiyete yansıyan 1324’den fazla faaliyete imza atmaktadır.
Faaliyet Sayısı / Kulüp faaliyetlerine katılan öğrenci sayısı: 1324 / 85.695
İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Tarafından Gerçekleştirilen Faaliyetlerden Örnekler;
• Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübümüz, tüm ülkemizi derinden sarsan ve etkileyen deprem faciası sonrasında kulübümüz yönetim kurulu ve üyelerimizle birlikte bir koordinasyon ekibi kurdu. Ulaşabildikleri depremzedelere ulaşarak ihtiyaçlarını öğrenip ekipler arasında köprü oluşturmaya çabaladılar.
• Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Kulübümüz, “Sosyal Politika Perspektifinde Kayıtdışı İstihdam: Göç ve İşsizlik” konulu etkinliği gerçekleştirdi.
• İşletme Kulübümüz, Kriz yönetimi ve kriz ortamında insan davranışlarının yönetimi hakkındaki eğitim dizisi yeni serisinde BAU öğretim görevlisi ve Harvard business revize Türkiye’de yazar olan Emre Başkan’ı ağırladılar.
• İktisat Müzik Kulübümüz, “Kış Konseri” etkinliği yılın heyecanla beklenen, kulübümüzden 5 grubun katılımı ile ilk konserini gerçekleştirdiler. Birçok üyemizin katılımıyla gerçekleştirilen bu etkinlikte müzisyen öğrencilerimiz sahne deneyimi kazandırırken aynı zamanda doyasıya eğlendiler.
• Ekoloji Kulübümüz, Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’ni gezdiler. Bu benzersiz bahçe, 700’den fazla tıbbi bitki içermekteydi. Birlikte gezerek farklı bitki türlerini keşfettiler ve bu bitkilerin çeşitli kullanım alanları hakkında bilgiler aldılar.
• Girişimcilik Kulübümüz, “Shift Up Zirvesi” etkinliğini gerçekleştirdi. Shift up’ın geleneği haline gelen zirvelerimiz her yıl binlerce katılımcı, onlarca konuşmacı ve startup’ı ağırlıyor. Yeniliğe ve inovasyonu hedef edinmiş kişilerin bir araya geldiği zirvelerimiz için bir etkileşim noktası diyebiliriz.
• Hukuk Simülasyonları Kulübümüz, Cemal Reşit Rey salonundaki “Yürek Isıtan Sanat Işığı” konserine katılım sağladılar. Konser davetlilerinden olan Prof. DR. İlber Ortaylı ile sohbet etme fırsatı buldular.
• Hayvan Hakları Kulübümüz, Kulüp üyeleriyle birlikte Fatih Belediyesinin düzenlediği yerel hayvan koruma görevlisi eğitimine katıldılar.
• Gastronomi Kulübümüz, “Selda Güleç ile Bal Kabağı” atölyesini gerçekleştirdiler.
• Avrupa İlişkileri Kulübümüz, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne Tam Üyelik Müzakereleri başlıklı Diplomasi Forumu etkinliği üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.
• İÜ Gen Kulübümüz, “20. Uluslararası Katılımlı Moleküler Biyoloji ve Genetik Kış Okulu” Türkiye’deki öğrenci kulüplerinin yaptığı kongreler arasında ilk Nobel Ödüllü katılımcının bulunduğu kongredir. Yurt içi ve yurt dışından alanında uzman konuşmacıların yer aldığı Türkiye’deki en prestijli genetik kongrelerinden biridir. Lise düzeyinden üniversite öğretim görevlilerine kadar uzanan bir portföye sahip ortalama 1000 katılımcılı bir kongredir.
Kulüplerimiz kendi faaliyet alanları üzerine 1324 etkinlik gerçekleştirmiştir.