Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi
ULAŞTIRMA VE LOJİSTİK FAKÜLTESİ’NE GENEL BAKIŞ
Alanında ilk ve tek olarak Fakültemiz, Avrupa ve Asya kıtaları arasında köprü ve bir lojistik üs konumunda olan Türkiye’nin, ulaştırma ve lojistik politikalarının oluşturulmasına, sektörün ihtiyacı olan eğitilmiş insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik çalışmalarla ulusal ve uluslararası düzeyde saygın ve lider bir eğitim kurumu olma yolunda ilerliyor.
DEKAN MESAJI
Sevgili öğrenciler,
Bir ülkenin ekonomik yapısı içerisinde üstlenmiş olduğu rolle Ulaştırma ve Lojistik, gerek mikro gerekse makro boyutta birçok yönden değer yaratmakta ve ülkemize katkı sağlamaktadır. Bu çerçevede ulaştırma ve lojistik, bir yandan dünyada hızla gelişen bir endüstri halini alırken, diğer yandan bilimsel açıdan incelenen ve yükseköğretime kadar her düzeyde eğitimi verilen bir disiplin haline dönüşmüştür. Dolayısıyla, günümüzde ulaştırma ve lojistik denilince, her bir noktaya ve o noktadaki politik, ekonomik, coğrafi, çevresel koşullar ile gerek özel gerekse kamusal idari şartlara göre değişen, ulaştırma ve lojistik endüstrisi ile ilgili doğrudan ve dolaylı ilişkileri, oluşumları ve süreçleri inceleyen çok disiplinli bir bilim dalı akla gelmektedir.
Köklü geçmiş
1999 yılında, ulaştırma ve lojistik sektöründeki sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle ülkemizde lojistik eğitimi veren ilk kurum olarak kurulan İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Yüksekokulu, 5 Haziran 2015 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile yine Türkiye’nin ilk lojistik fakültesi olan Ulaştırma ve Lojistik Fakültesine dönüşmüştür. Kuruluşundan itibaren lojistik eğitiminin lokomotifi olmuş, kendisinden sonra Türkiye’de kurulan 180’in üzerinde ön lisans, lisans ve lisansüstü programa model oluşturmuş köklü bir eğitim yuvasıdır. Teknolojik ve profesyonel yetkinliğe sahip, zengin ve güncel akademik bilgilerle donatılmış öğrenciler yetiştirmek ve uluslararası işletme kültürünü teşvik ederek coğrafi konumu gereği bir merkez olma özelliği gösteren ülkemize ve tüm dünyaya sürdürülebilir, yenilikçi, sorumlu ve faydacı çözümler sunmak yoluyla toplumsal gelişime öncülük etmek misyonu ile fakültemiz gelişmeye devam etmektedir. Bu gelişim ve dönüşüm sürecinde de asıl değerleri olan topluma saygı, dinamizm, girişimcilik, dürüstlük, verimlilik, insana, emeğe, bilgiye ve çevreye saygı, bilimsel etik kurallara mutlak uyum, alanında uzmanlık ve öncülük, tarafsızlık, ulaşılabilirlik, yasa ve yönetmeliklere bağlılık unsurlarını korumayı ilke edinmiştir.
Uluslararası akreditasyon
Fakültemizin tüm lisans programları Dünya’nın ve Avrupa’nın önemli akreditasyon kuruluşlarından olan Agency for Quality Assurance (AQAS) tarafından akredite edilmiştir. Bu kapsamda Lojistik Yönetimi (Türkçe) ve Lojistik Yönetimi (İngilizce) lisans programlarımız kanıta dayalı uzun süreli bir değerlendirme sürecinin sonunda uluslararası akreditasyon almaya hak kazanmıştır.
Türkiye’nin ilk ve tek lojistik fakültesi olan İ.Ü. Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi, AQAS akreditasyonunu almaya hak kazanarak Dünya’nın akredite edilmiş prestijli fakülteleri arasına girmiştir. Akreditasyon sürecinde Fakültemiz öğrenci odaklılık, kalite ve sürdürebilirlik, sürekli gelişim, eğitim-öğretim, ölçme-değerlendirme süreçleri, toplumsal katkı gibi pek çok açıdan değerlendirmelere tabi tutulmuş ve belirtilen alanlarda Avrupa Kalite Güvencesi standartlarına uygunluğu tescillenmiştir.
Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan uluslararası bir akreditasyon kuruluşu olan AQAS, 2002 yılında Almanya’da kurulmuştur ve Avrupa Kalite Güvencesi Birliği üyesidir. AQAS akreditasyonu, akredite edilen programın Avrupa standartları ve ilkelerine uygun olduğunu belgelemektedir. AQAS hakkında detaylı bilgi için https://aqas.eu adresini ziyaret edebilirsiniz.
Uluslararası değişim programları
Dünyanın önde gelen üniversiteleri ile nitelikli işbirlikleri geliştiren Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi şimdiye kadar Kühne Lojistik Üniversitesi başta olmak üzere 11 üniversite ile Erasmus+ değişim anlaşması imzalamıştır. Erasmus+ kapsamında uluslararası ilişki ağını genişletmeye yönelik görüşmeler devam etmektedir.
Sektör ile iç içe bir eğitim kurumu
Kuruluşundan itibaren sektör temsilcileri, bakanlıklar ve devlet kurumları ile süregelen ilişkiler öğrencilerimizin sektörle yakın ilişki içinde bulunmasının önünü açmakta, başta Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenler Derneği (UTİKAD) olmak üzere, sektörel kuruluşların işbirliği ile öğrencilerimize yaz dönemlerinde staj imkanı sunulmaktadır. Sektörün çatı kuruluşları olan UND ve UTİKAD ile ortak projeler geliştirme konusunda işbirliklerimiz devam etmektedir.
Güncel lojistik eğitimi
Deniz, kara, hava, raylı sistemler gibi tüm ulaştırma ve taşıma modları ile bütüncül lojistik yaklaşımıyla lojistik sektörüne yönetici yetiştirmek amacıyla eğitim programlarımız, çağın gereklerine göre ve Uluslararası Danışma Kurulumuzun da görüşleri alınarak güncellenmektedir. Bu kapsamda sektöre yönelik İngilizce derslerine ek olarak Çince I, Çince II, Rusça I, Rusça II, Sürdürülebilir ve Yeşil Lojistik, Enerji Lojistiği, Sağlık Lojistiği, Sosyal Medya Pazarlama ve İnsani Yardım Lojistiği gibi birçok popüler ders lisans ve lisansüstü programlarımızda yer almaktadır.
Türkiye’nin ilk ve tek lojistik fakültesine, lojistik eğitiminin geleceğini şekillendiren İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi’ne hoş geldiniz.
Sevgi ve saygılarımla,
Prof. Dr. Mehmet ADAK
Dekan
TARİHÇE
İstanbul Üniversitesi Senatosu 1999 yılında Türkiye’nin ilk ve tek “Ulaştırma ve Lojistik Yüksek Okulu”nu ülkemiz açısından son derece önemli olan bir görevi gerçekleştirmek ve “ulaştırma ve lojistik sektörüne, ülkenin ulusal ve uluslararası ilişkilerinde etkin rol alabilecek nitelikte, bilgili, yetenekli ve görgülü yönetici adayları yetiştirmek” amacıyla kurdu.
Fakültemiz bugün, Avrupa ve Asya kıtaları arasında köprü ve bir lojistik üs konumunda olan Türkiye’nin “çağdaş ulaştırma ve lojistik politikalarının oluşturulması”na, ulaştırma ve lojistikle ilgili hizmet sektörlerinin ihtiyacı olan “eğitilmiş insan kaynağının yetiştirilmesi”ne yönelik çalışmalarla “ulusal ve uluslararası düzeyde saygın ve lider bir eğitim kurumu” olmak yolunda ilerliyor.
Türkiye’nin ilk ve tek lojistik fakültesi olan Fakültemiz, AQAS akreditasyonunu almaya hak kazanarak Dünya’nın akredite edilmiş prestijli fakülteleri arasına girdi. Akreditasyon sürecinde Fakültemiz öğrenci odaklılık, kalite ve sürdürebilirlik, sürekli gelişim, eğitim-öğretim, ölçme-değerlendirme süreçleri, toplumsal katkı gibi pek çok açıdan değerlendirmelere tabi tutularak belirtilen alanlarda Avrupa Kalite Güvencesi standartlarına uygunluğu tescillendi. Ayrıca dünyanın önde gelen üniversiteleri ile nitelikli işbirlikleri geliştiren Fakültemiz şimdiye kadar Kühne Lojistik Üniversitesi başta olmak üzere 11 üniversite ile Erasmus+ değişim anlaşması imzaladı.
Resmi gazetede 5 Haziran 2015 tarihinde yayınlanan 7723 sayılı Kararname ile İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi olarak hizmet vermeye başlayarak ülkemizin ilk ve tek lojistik fakültesi oldu. Verilen lisans eğitimi isteğe bağlı bir yıl hazırlıkla (yabancı dil) beraber toplam beş yıldan oluşuyor. Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi’nde, teorik ve uygulamalı dersleri içeren bir eğitim programı benimsenerek akademisyenler tarafından verilen teorik derslerin yanı sıra sektörde uzun yıllar sonunda tecrübe kazanmış yöneticilerin verdikleri çeşitli dersler de Yüksekokul eğitim programına eklendi. Bunun yanı sıra başta Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenler Derneği (UTİKAD) olmak üzere, sektörel kuruluşların işbirliği ile öğrencilere yaz dönemlerinde staj programları hazırlanarak uygulamaya koyuldu.
AKADEMİK KADRO
Ulaştırma ve Lojistik Bölümü
Bölüm Başkanı Prof. Dr. MEHMET ADAK
- Prof. Dr. RASİM İLKER GÖKBULUT (Ana Bilim Dalı Bşk. )
- Prof. Dr. BURCU ADIGÜZEL MERCANGÖZ
- Prof. Dr. EBRU DEMİRCİ
- Doç. Dr. ALİ ÖZGÜR KARAGÜLLE
- Doç. Dr. BURCU ÖZGE ÖZASLAN ÇALIŞKAN
- Doç. Dr. GÜLTEKİN ALTUNTAŞ
- Doç. Dr. ONUR DİKMENLİ
- Doç. Dr. SİNEM DERİNDERE KÖSEOĞLU
- Dr. Öğr. Üyesi BARIŞ KİREMİTCİ
- Dr. Öğr. Üyesi SERAP KİREMİTCİ
- Dr. Öğr. Üyesi TURKAY ÖZDEMİR
- Arş. Gör. BURAK DELİGÖNÜL
- Arş. Gör. İLKNUR GİZEM YAZAR
Ulaştırma Ana Bilim Dalı
- Prof. Dr. MEHMET ADAK (Ana Bilim Dalı Bşk.)
- Prof. Dr. MUHAMMET GÜL
- Doç. Dr. ABİT BALIN
- Doç. Dr. ERKAN ÇELİK
- Dr. Öğr. Üyesi AKİF FİDANOĞLU
- Dr. Öğr. Üyesi BAHADIR FATİH YILDIRIM
- Dr. Öğr. Üyesi SALİH ÖZÇELİK
- Arş. Gör. Dr. BURAK CAN ALTAY
- Arş. Gör. Dr. HÜSEYİN KORKMAZ
- Arş. Gör. ABDULLAH ERDEM BOZTAŞ
- Arş. Gör. BORA ŞAN TURGUT
BÖLÜMLERİN TANITIMI
LOJİSTİK YÖNETİMİ LİSANS PROGRAMI (TÜRKÇE) BÖLÜMÜ GENEL TANITIM
Ulaştırma ve Lojistik Lisans Programı, dünya üzerinde hızla gelişmekte olan lojistik sektörünün nitelikli iş gücü gereksinimini karşılamak amacıyla oluşturuldu. Lojistik sektörünün, mal ve hizmet ihtiyacı gidermek üzere faaliyet gösteren diğer sektörlerle yoğun biçimde ilişkili olması ve gerek ulusal gerekse uluslararası ticaret sisteminin en önemli rekabet avantajlarından birisini oluşturması nedeniyle, bölüm mezunlarının çalışma alanları oldukça geniştir. Bu bölümde eğitim gören öğrencilerden, mezun olduklarında, çalışacakları işletmelerin başarısında önemli rol oynayacak en ucuz maliyetle mal ve hizmetin tedarik edilmesi ve ihtiyaç duyulan yerlere ulaştırılmasına ilişkin temel lojistik kuramlarını ve lojistik yönetim tekniklerini uygulamaları beklenir. Bu açıdan bakıldığında, mezunlar, ulusal ya da uluslararası kargo, taşımacılık ve lojistik işletmelerinde, bunlara yan hizmetler sunan liman, hava limanı, istasyon, terminal, vb. işletmelerde, diğer işletmelerin lojistik ve dağıtım bölümlerinde, sigorta, gümrükleme ve depolama hizmeti veren işletmelerde çalışabildikleri gibi, kendi işletmelerini de kurabilecek biçimde yetiştiriliyor.
Kabul Koşulları: ÖSYM Sınavı sonuçlarına göre yerleştirme yapılıyor. Fakültemiz ayrıca yabancı uyruklu öğrenci de kabul ediyor.
Mezuniyet Koşulları: En az 6 seçmeli dersin yer aldığı 156 Kredilik (240 AKTS) dersi başarıyla tamamlamak, Ağırlık Genel Not Ortalamasının (AGNO’nun) 2,00 ve üzerinde olması, staj yapmak ya da bitirme projesi hazırlamak mezuniyet koşullarını oluşturuyor.
Mezunların İstihdamı: Türkiye’de sektörün gelişimine ayak uyduracak şekilde ders programı ve içeriklerinde güncellemeler yapılması amacıyla STK’larla sürekli bir iletişim mevcuttur. Eğitim süresince staj, eğitim sonrasında da işe yerleştirmeye yönelik faaliyetler, fakülte yönetimi ve öğrencilerin güdümünde olan Lojistik Kulübü vasıtasıyla sektörel kuruluş ve işletmelerle yapılan görüşmeler çerçevesinde yürütülüyor. Periyodik yapılan Anabilim Dalı toplantılarıyla öğretim üye ve yardımcılarının görüşleri ve önerileri alınıyor. Dönem sonlarında öğrencilere uygulanan anketler, fakülte yönetimi tarafından değerlendiriliyor.
LOJİSTİK YÖNETİMİ LİSANS PROGRAMI (İNGİLİZCE)
Genel Tanıtım
- Fakültemizde Lojistik Yönetimi (İngilizce) programı 4 yıl lisans ve ilave 1 yıl İngilizce hazırlık sınıfından oluşuyor. Öğrencilerimiz programa kayıt olduğu dönem başında İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenen Hazırlık Giriş Sınavında yeterli puan barajını aştığı takdirde doğrudan 4 yıllık eğitimine geçebiliyor.
- Eğitim – Öğretim dili %100 İngilizce’dir.
- Fakültemiz müfredatında 4. Yarıyıl (2. Sınıfın Bahar yarıyılı sonunda) ve 6. Yarıyıl (3. Sınıfın Bahar Yarıyılı sonunda) zorunlu staj bulunuyor.
- Fakültemiz bünyesinde tamamen öğrencilerin faaliyetlerini yürüttüğü Lojistik Kulübü bulunuyor.
- Fakültemizden mezun olan öğrencilerimiz, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı düzenlemeleri ve mevzuatları doğrultusunda; Lojistik sektöründe faaliyet gösterecek çeşitli firmaların kadrolarında bulundurması gereken ÜDY (Üst Düzey Yönetici) Sertifikasını alabilmek için doğrudan sınav hakkına; ODY (Orta Düzey Yönetici) Sertifikasını ise doğrudan alma hakkına sahip oluyor.
- Dönem içerisinde öğrencilerin iş hayatına yönelik gelişim süreçlerini ve bakış açılarını geliştirmesi için sektörde yer alan firmalar ve yetkililerin katıldığı, faaliyetleri ve deneyimlerini paylaştıkları birçok etkinlik düzenleniyor.
- Fakültemize ilk tercihleri arasında yer veren öğrencilerimize, kayıt döneminde oluşacak sıralamadaki konumlarına göre Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) tarafından burs veriliyor..
- Fakültemizin, Avrupa Ülkelerinde Lojistik alanında araştırma faaliyetlerine ve araştırmalarına devam eden 10 farklı üniversite ile Erasmus+ anlaşması bulunuyor. Anlaşmamız olan üniversitelerin bulunduğu ülkeler arasında Almanya, Polonya, Portekiz gibi ülkeler yer alıyor.
- Fakültemiz bünyesinde düzenlenen programlar ile lojistik sektöründeki uygulamalara yönelik sertifikasyon eğitimleri veriliyor.
Kabul Koşulları: ÖSYM Sınavı sonuçlarına göre yerleştirme yapılıyor. Fakültemiz ayrıca yabancı uyruklu öğrenci de kabul ediyor.
Mezuniyet Koşulları: En az 6 seçmeli dersin yer aldığı 156 Kredilik (240 AKTS) dersi başarıyla tamamlamak, Ağırlık Genel Not Ortalamasının (AGNO’nun) 2,00 ve üzerinde olması, staj yapmak ya da bitirme projesi hazırlamak mezuniyet koşullarını oluşturuyor.
Mezunların İstihdamı: Türkiye’de sektörün gelişimine ayak uyduracak şekilde ders programı ve içeriklerinde güncellemeler yapılması amacıyla STK’larla sürekli bir iletişim mevcuttur. Eğitim süresince staj, eğitim sonrasında da işe yerleştirmeye yönelik faaliyetler, fakülte yönetimi ve öğrencilerin güdümünde olan Lojistik Kulübü vasıtasıyla sektörel kuruluş ve işletmelerle yapılan görüşmeler çerçevesinde yürütülüyor. Periyodik yapılan Anabilim Dalı toplantılarıyla öğretim üye ve yardımcılarının görüşleri ve önerileri alınıyor. Dönem sonlarında öğrencilere uygulanan anketler, fakülte yönetimi tarafından değerlendiriliyor.
FAKÜLTENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
1999 yılında, ulaştırma ve lojistik sektöründeki sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle ülkemizde lojistik eğitimi veren ilk kurum olarak kurulan İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Yüksekokulu, 5 Haziran 2015 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile yine Türkiye’nin ilk ulaştırma ve lojistik fakültesi olan Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi’ne dönüştü. Kuruluşundan itibaren lojistik eğitiminin lokomotifi olan ve kendisinden sonra Türkiye’de kurulan 180’in üzerinde ön lisans, lisans ve lisansüstü programa model oluşturmuş köklü bir eğitim yuvasıdır.
Dünyanın önde gelen üniversiteleri ile nitelikli işbirlikleri geliştiren Fakültemiz, şimdiye kadar Kühne Lojistik Üniversitesi başta olmak üzere 12 üniversite ile Erasmus+ değişim anlaşması imzaladı. Erasmus+ kapsamında uluslararası ilişki ağını genişletmeye yönelik görüşmeler de devam ediyor.
Kuruluşundan itibaren sektör temsilcileri, bakanlıklar ve devlet kurumları ile süregelen ilişkiler öğrencilerimizin sektörle yakın ilişki içinde bulunmasının önünü açarak, başta Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenler Derneği (UTİKAD) olmak üzere, sektörel kuruluşların iş birliği ile öğrencilerimize yaz dönemlerinde staj imkânı sunuluyor. Sektörün çatı kuruluşları olan UND ve UTİKAD ile ortak projeler geliştirme konusunda işbirliklerimiz devam ediyor.
Fakültemizin tüm lisans programları dünyanın ve Avrupa’nın önemli akreditasyon kuruluşlarından olan Agency for Quality Assurance (AQAS) tarafından akredite edildi. Bu kapsamda Lojistik Yönetimi (Türkçe) ve Lojistik Yönetimi (İngilizce) lisans programlarımız kanıta dayalı uzun süreli bir değerlendirme sürecinin sonunda uluslararası akreditasyon almaya hak kazandı.
FAKÜLTE KULÜPLERİ, SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLER
Lojistik Kulübü
Fakültemiz bünyesinde kurulmuş olan Lojistik Kulübü, tamamıyla öğrencilerimizin yönetiminde faaliyet gösteriyor. Lojistik Kulübü, her yıl değişen içerikleriyle gelenekselleşen, sektörel bir konferans ve yıllık dergi yayını gerçekleştiriyor. Kulüp faaliyetlerinden Lojistik Zirvesi’nin on sekizincisi 2021-2022 eğitim öğretim yılında düzenlendi. Kulübün diğer önemli faaliyetlerinden biri olan Logistical Dergisi, her yıl UND ve UTİKAD’ın destekleriyle sektördeki birçok firmaya gönderiliyor. Kulüp faaliyetlerinin planlanması sırasında öğrencilerimiz, sektör içerisinde önemli roller üstlenen yöneticiler ile birebir görüşmeler yaparak ve tam/yarı zamanlı çalışma fırsatı yakalıyor.
Lojistik Kulübü’nün başlıca faaliyetleri arasında;
- Lojistik Kampüste
- Geleneksel Lojistik Zirvesi,
- Logistical Dergisi,
- Kariyer ve Tanıtım Günleri,
- Fuar Tanıtımları,
- Teknik Saha Gezileri,
- Sponsorluk Görüşmeleri,
- Mezunlar ile İşbirlikleri gibi aktiviteler yer alıyor.
BİLİMSEL PROJELER
- TÜBİTAK 1002 | Hızlı Destek Programı (2022-2023)
- Muhammet Gül (Yürütücü), Melih Yücesan. “Üretim Tesislerinin Mesleki Risk Değerlendirmesi İçin Katmanlı Çok Kriterli Karar Verme Kullanarak Özgün Bir Yaklaşımın Geliştirilmesi ve Sektörde Uygulanması“.
- TÜBİTAK 1002 | Hızlı Destek Programı (2023-2024)
- Akif Fidanoğlu (Yürütücü), Salih Özçelik, Hüseyin Korkmaz. “Akıllı Ulaşım Sistemleri Performans Endeksi (AUSPE) Geliştirilmesi“.
- TÜBİTAK 2214-A | Doktora Sırası Yurtdışı Araştırma Bursu (2024-2025)
- Bora Şan Turgut, University of South Florida (ABD). “Gemi Bağlantı Tercihi İçin S-AIS Büyük Verisine Dayalı Akıllı Karar Destek Sistemi Tasarımı“.
Diğer Özel Kurumlarca Desteklenen Projeler
- Kontratlı Ar-Ge (2019-2021)
- Abdullah Okumuş (Yürütücü), Ebru Demirci, Bahadır Fatih Yıldırım, Salih Özçelik. “Türkiye Lojistik Sektörü İçin Güven Endeksinin Geliştirilmesi“.
- Kontratlı Ar-Ge (2022-2024)
- Abdullah Okumuş (Yürütücü), Ebru Demirci, Bahadır Fatih Yıldırım, Salih Özçelik. “Türkiye Lojistik Sektörü Alt Taşıma Modlarına Yönelik Güven Endeksinin Geliştirilmesi“.
Yükseköğretim Kurumları Destekli Projeler
- Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje (2017-2022)
- Ebru Demirci (Yürütücü), Bahadır Fatih Yıldırım. “Electricity consumption forecasting in Turkey using Grey Prediction GM (1,1) Model“.
ÖDÜLLER VE BAŞARILAR
TÜBİTAK Makale Teşvik Ödülleri
- Dr. Muhammet Gül, 31 ödül
- Doç. Dr. Erkan Çelik, 28 ödül
- Doç. Dr. Abit Balın, 2 ödül
- Öğr. Üyesi Akif Fidanoğlu, 2 ödül
- Öğr. Üyesi Salih Özçelik, 1 ödül
- Burak Can Altay, 5 ödül
- Hüseyin Korkmaz, 2 ödül
ERASMUS İMKÂNLARI
ERASMUS İMKÂNLARI
Fakültemiz, eğitim, gençlik ve spor alanlarında yeni ihtiyaçlara yönelik Avrupa 2020 Stratejisi hedeflerine uygun olarak Erasmus+ programı çerçevesinde birçok Avrupa üniversitesiyle ikili anlaşmaya imza attı. İmzalanan anlaşmalar kapsamında lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin yanı sıra öğretim üyesi değişimleri de gerçekleşiyor.
Fakültemiz ile ikili anlaşma imzalamış üniversiteler ve anlaşma detayları aşağıdaki tabloda mevcuttur:
Üniversitenin Adı | Ülkesi | Öğrenci Sayısı | Toplam Ay | Öğretim Üyesi Sayısı | Toplam Gün |
Kühne Logistics University | Almanya | 4 | 15 | 1 | 5 |
University of Zilina | Slovakya | 3 | 18 | 1 | 5 |
Czech Technical University | Çek Cumhuriyeti | 2 | 20 | 1 | 5 |
Rotterdam University of Applied Sciences | Hollanda | 3 | 15 | 1 | 5 |
University Institute of Lisbon | Portekiz | 1 | 9 | 1 | 5 |
University of Maribor | Slovenya | 4 | 20 | 1 | 5 |
Warsaw University of Technology | Polonya | 2 | 6 | 1 | 5 |
University North | Hırvatistan | 3 | 18 | 2 | 5 |
Vilnius Gediminas Technical University | Litvanya | 3 | 18 | 1 | 5 |
İLETİŞİM
İstanbul Üniversitesi Merkez Yerleşkesi 34116 Beyazıt/Fatih/İstanbul
+90 212 440 00 00 13200
ulf@istanbul.edu.tr