Devlet Konservatuvarı
Güzel sanatlar, eğitim hayatında önemli bir yer tutar; çünkü onlar insanın ruhunu yüceltir.
DEVLET KONSERVATUVARINA GENEL BAKIŞ
Konservatuvarımız; sanat yoluyla dünyayı yorumlayarak, ulusal çizgiden hareketle evrensel çizgiyi yakalayan ve toplumsal beğeniyi yükseltmeyi hedefleyen sanatçılar yetiştiriyor.
MÜDÜRÜN MESAJI
Konservatuvarımız 107. Yılında, Türkiye’nin ilk Konservatuvarı olma misyonu ile sanat yoluyla dünyayı yorumlayarak, ulusal çizgiden hareketle evrensel çizgiyi yakalayan ve toplumsal beğeniyi yükseltmeyi hedefleyen sanatçılar yetiştirmeyi amaçlar.
Müzik, Müzikoloji ve Sahne Sanatları bölümlerinde tüm enstrümanların eğitimi, Türk Müziği eğitimi, Caz Müziği eğitimi verilmekte, Geleneksel ve Modal Müzikler, Etnomüzikoloji programlarında Müzikoloji eğitimi, Sahne Sanatlarında Opera, Bale, Tiyatro ve Müzikal Tiyatro eğitimleri verilmektedir. Ortaokul ve Lisede bulunan Konservatuvarımız programlarındaki çeşitlilikle Türkiye’de öncü olma misyonunu sürdürmektedir.
TARİHÇE
Cumhuriyet aydınlanmasının, imparatorluk döneminden devraldığı iki büyük sanat kurumundan biri Darülbedayi (Güzellikler Evi) yani bugünkü Şehir Tiyatroları diğeri ise Darül-Elhan (Melodiler/Nağmeler Evi) bugünkü adıyla İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’dır.
Bunalımlı 1914 yılında Cemil Topuzlu Paşa’nın girişimleri ile İstanbul Şehremaneti’ne (Belediyesine) bağlı olarak ilk resmi sahne ve müzik sanatları okulu olan Darülbedayi’nin kurulması çalışmalarına başlandı ve büyük tiyatro adamı olan André Antoine İstanbul’a çağrıldı. Darülbedayi’nin tiyatro, sahne müziği, Türk ve batı müziği türlerinin tümünü bir arada ele almayı amaçlayan ulusal bir konservatuvar olması düşünüldü. Darülbedayi biri Tiyatro diğeri de Müzik olmak üzere iki bölüme, Müzik Bölümü de Doğu ve Batı olmak üzere iki şubeye ayrıldı. Kuruluş çalışmaları Şehzade başındaki Letafet Apartmanı’nda başlatıldı ancak okulun resmi açılış töreninin hazırlandığı sırada 1. Dünya savaşı patlak verince Ağustos 1914 tarihinden sonra okuldaki eğitim öğretim belirsiz bir süre için ertelenmek zorunda kalındı. Bununla birlikte okulun öğretmen ve öğrencilerinden bir bölümü Ferah Tiyatrosunda zaman zaman temsiller vermeyi sürdürdü. Bir süre sonra Batı Müziği Bölümü’nün çalışmaları sona ermiş Türk Müziği Bölümü ise bazı müzikli temsillere katkıda bulunarak icra çalışmalarına bir süre daha devam etti. Savaş şartlarının güçlüğü ile baş gösteren mali sıkıntılar 14 Mart1916’da bu bölümün de tamamen kapanmasına yol açtı. Darülbedayi’nin Müzik Bölümü’nde sürdürülen bu çalışmalar ileriki yıllarda Darül-Elhan’ın hazırlayıcısı oldu.
Savaş sürerken Darülbedayi’nin kapanmasından sonra yeni bir müzik okulu açılması için çalışmalara başlandı ve 1 Ocak 1917 tarihli Meclis-i Vükela (Bakanlar Kurulu) kararı ile daha çok Türk Müziği’ne ağırlık verecek dört yıllık bağımsız bir okul olan Darül-Elhan kuruldu. Darül-Elhan adı da anlamca “Konservatuvar” terimini karşılamaktadır ve Melodiler/Nağmeler Evi anlamına gelmektedir. Darül-Elhan Osmanlı Döneminde İstanbul’da kurulmuş olan ilk resmi müzik okuludur.
Cumhuriyet’in kurulmasını takip eden yıllarda 14 Eylül 1925’te İstanbul Valisi Haydar Bey’in ilgisi ile Darül-Elhan, Musa Süreyya Bey’in yönetiminde Belediye ‘ye bağlanarak yeniden yapılandı ve yönetmeliği değiştirilerek Batı Müziği Bölümü eklendi ve batı türü bir konservatuvar olarak örgütlenerek “İstanbul Konservatuvarı” adını aldı. Alınacak öğrencilerin hazırlık sınıfından sonra bölümlere ve bu bölümlerde yer alan ihtisas (uzmanlık) sınıflarına ayrılmasına karar verildi. Hazırlık sınıfından sonra üç yıl süreli Batı Müziği Bölümü’nde şan, piyano, keman, alto, viyolonsel ve diğer saz sınıfları yer aldı. 1926’da Türk Müziği eğitimi yasaklandı, yönetim ve öğretim programı tamamıyla değiştirildi.
İstanbul Konservatuvarı 1927’den itibaren teorik ve uygulamalı olarak çeşitli derecelerde Batı Müziği eğitimi veren bir kurum olma özelliği taşıyor. Solfej ve musiki nazariyatı, armoni, kontrpuan, füg, kompozisyon, enstrümantasyon-orkestrasyon, koro, şan, genel musiki tarihi ve enstrüman dersleri (piyano, arp, yaylı, nefesli ve vurmalı sazlar) başlıca verilen derslerdir.
Şehzadebaşı’ndaki ahşap konakta sürdürülen dersler ile birlikte Cemal Reşit (Rey), Muhittin Sadak ve Ekrem Besim’den oluşan üçlü ile başlayan oda müziği konserleri büyük ilgi gördü. Dönemin öğretmenleri Atatürk’ün huzurunda çalma şansı elde etti.
Cemal Reşit (Rey) yönetiminde konservatuvar öğretmen ve öğrencilerinden oluşan orkestranın uzun yıllar ilgi ile izlenen düzenli konserleri, İstanbul halkına çok sesli müzik kültürü aşılayan önemli etkinlikler oldu.
1927’de Darülaceze’de oluşturulan ve 1930-1931’den itibaren Belediye Meclisi kararı ile “Nefesli Sazlar Bölümü” olarak konservatuvara bağlanan yatılı bölüm 60 kişilik bir öğrenci kadrosundan oluşuyor. Bu bölüm yoğun bir çalışma temposu gösterdi ve zamanla Şehir Bandosu da buradan yetişmeye başladı.
İstanbul Konservatuvarı’nda 1930 yılından itibaren çok önemli sanatçılar yetişti. Yetişen bu sanatçılar aynı zamanda İstanbul Şehir Orkestrası ve Devlet Senfoni Orkestrasının çekirdek kadrolarını oluşturdu.
5 Şubat 1944 tarihli bir yönetmelik ile İstanbul Konservatuvarı “İstanbul Belediye Konservatuvarı” adını aldı. Bu süre zarfında Muhittin Sadak’ın kurduğu ve 28 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Şehir Koro’su Şehir Tiyatrosu’nda a capella ve orkestra eşlikli düzenli konserler verdi.
1950’lerin başlarında tiyatro bölümü açılarak müfredata ahenk jimnastikleri, sahne dersleri kondu, Azade Selim Hanım ve Muhsin Ertuğrul öğretmen olarak getirildi. İlerleyen yıllarda kuruma bale bölümü de eklendi.
Şehir Bandosu, 1955’ten itibaren konservatuvara bağlı kadrolu sanat kuruluşları arasında “Şehir Armoni Orkestrası” adıyla yer alıyor.
Kurum 1986 yılında İstanbul Üniversitesi’ne bağlanarak “İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı” adını aldı. Yabancı uyruklu öğretim elemanları ve sanatçılarını ülkemize davet ederek öğrencilerin eğitim tekniğinin ve seviyelerinin yükselmesi sağlandı.
Nefesli Sazlar Topluluğu, Türk Müziği İcra Heyeti ve Halk Müziği Topluluğu kurumun bünyesinde çalışmalarını devam ettirmektedir.
2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında Müzik ve Bale İlköğretim Okulu kuruldu ve sanatçı adaylarının küçük yaşlardan itibaren mesleki eğitim alabilmelerine olanak sağlandı.
Başta “Türk Beşleri”nin istisnasız tümü olmak üzere her kuşaktan pek çok müzisyenin öğretmen ya da öğrenci olarak bulunduğu Konservatuvarımızın yetiştirdiği önemli sanatçılar arsında Necil Kazım Akses, İlhan Usmanbaş, Leyla Gencer, Güher-Süher Pekinel ve Ayşegül Sarıca ilk akla gelen isimlerdir.
Böylesi köklü bir geçmişe sahip olan Konservatuvarımız sanatın ve sanatçının bir ulusun kalkınmasında çok önemli bir yer tuttuğunun bilincinde olarak bugün Türkiye’nin tüm sanat kuruluşlarına değerli sanatçılar yetiştirmeye, yurt içi ve yurt dışında yaptığı etkinliklerle adından söz ettirmeye devam ediyor.
AKADEMİK KADRO
Müzik Bölümü,
Bölüm Başkanı |
Caz Anasanat Dalı
Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı
- Prof. BEGÜM ÇELEBİOĞLU ( Ana Sanat Dalı Bşk. )
- Prof. MESRUH SAVAŞ
- Doç. DİLARA GÖZDE ARAZ
- Doç. EBRU BULUR
- Doç. FİKRİ BATUĞHAN UZGÖREN
- Doç. İLKE KARCILIOĞLU
- Doç. SADIK UĞRAŞ DURMUŞ
- Öğr. Gör. ERCAN KESEROĞLU
- Öğr. Gör. HANDE UZUN
- Arş. Gör. SONAT MUTVER
- Sanatçı Öğretim Elemanı HAKAN ABİT
- Sanatçı Öğretim Elemanı LALE YÜZÜGÜLDÜ
Piyano Anasanat Dalı
- Prof. Dr. ZEHRA MÜGE HENDEKLİ
- Prof. ESER BİLGEMAN
- Prof. FATMA BAHAR YÜCELEN
- Prof. SİBEL ATAL DEVRİM
- Prof. SİBEL KUDATGOBİLİK
- Doç. BARIŞ LÜTFİ BÜYÜKYILDIRIM
- Doç. BERİL ÖZYAZICI
- Doç. FURKAN ÖZYAZICI
- Doç. MELİNA KUYUMCU
- Doç. RÜYA ŞENTÜRK
- Doç. TUTU AYDINOĞLU
- Doç. ZOUMROUD ALİEVA ÖZDEMİR
- Öğr. Gör. BARIŞ ERDEMLİ
- Öğr. Gör. CEYHUN ŞAKLAR
- Öğr. Gör. DINARA DJUNUSOVA
- Öğr. Gör. GULNARA SHEKINSKAYA
- Öğr. Gör. IRAKLI CHUMBURIDZE
- Öğr. Gör. LIUDMILA ILINYKH
- Öğr. Gör. RICARDO DANIEL MOYANO CAPELLINO
- Öğr. Gör. YONCA ÖZKAN BİLENOĞLU
- Sanatçı Öğretim Elemanı ARZU NESLİHAN KARAMIZRAK
- Sanatçı Öğretim Elemanı SİBEL MİL
- Sanat Uygulatıcısı FATMA NURHAN TEZCAN
- SALOME MODEBADZE
Türk Müziği Anasanat Dalı
- Prof. Dr. ARMAĞAN COŞKUN ( Ana Sanat Dalı Bşk. )
- Prof. Dr. ERHAN ÖZDEN
- Doç. Dr. AYLİN ŞENGÜN TAŞÇI
- Dr. Öğr. Üyesi MAKBULE ORAL
- Dr. Öğr. Üyesi SEDA DÜZYOL YILMAZ
- Dr. Öğr. Üyesi YUSUF BENLİ
Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı
- Prof. CEREN DİK ( Ana Sanat Dalı Bşk. )
- Prof. BAŞAK ERSÖZ
- Doç. ÇAĞRI ÇOLAKOĞLU
- Dr. Öğr. Üyesi AYŞİN PELİN KİREMİTCİ
- Öğr. Gör. ELDAR ALIYEV
- Arş. Gör. ÇAĞDAŞ ENGİN
- Sanatçı Öğretim Elemanı CEMAL GÜRHAN ETEKE
- Sanatçı Öğretim Elemanı ENGİN GÜRKEY
- Sanatçı Öğretim Elemanı KADRİ GÖKER BÜYÜKGÖNENÇ
- Sanatçı Öğretim Elemanı LEVENT ÇOLAK
Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı
- Prof. BESTE TIKNAZ MODİRİ ( Ana Sanat Dalı Bşk. )
- Prof. SEVİL ULUCAN VEİNSTEİN
- Doç. ALPTEKİN ÖMÜR GÖREN
- Doç. ASLI ERDAL
- Doç. HALİL EREN TUNÇER
- Doç. SABRİYE BAHAR BİRİCİK
- Doç. ULAŞ RIFAT AKYEL
- Dr. Öğr. Üyesi ELİF KANTARCI GÜDÜCÜ
- Dr. Öğr. Üyesi NURBANU AYTEKİN ZEYTİNCİ
- Dr. Öğr. Üyesi SELİN NARDEMİR ÖNERTÜRK
- Öğr. Gör. ÖZLEM KURT
- Arş. Gör. ARAL YÜCE
- Arş. Gör. AYŞEM ERSOY
- Sanatçı Öğretim Elemanı TAYFUR ÇAĞLIYANSU
- Sanatçı Öğretim Elemanı VESİLE DENİZ YÜCEL
Müzikoloji Bölümü
Bölüm Başkanı |
Etnomüzikoloji Anabilim Dalı
- Prof. Dr. SEYİT YÖRE ( Ana Bilim Dalı Bşk. )
- Prof. Dr. ABDULLAH AKAT
- Prof. Dr. MEHTAP DEMİR GÜVEN
- Doç. Dr. URUM ULAŞ ÖZDEMİR
- Öğr. Gör. MAMED DZHAFAROV
- Öğr. Gör. PIKA FATULLAYEVA
Geleneksel ve Modal Müzikler Anabilim Dalı
- Prof. Dr. PINAR SOMAKCI ( Ana Bilim Dalı Bşk. )
- Prof. Dr. BİLEN IŞIKTAŞ
- Prof. Dr. HİKMET TOKER
- Prof. Dr. OZAN UĞRAŞ YARMAN
- Doç. NAĞME YARKIN
- Öğr. Gör. ARİF YANMAZ
- Arş. Gör. GÜRKAN ORTAKALE
- Arş. Gör. SUAT KARAHAN
Genel Müzikoloji Anabilim Dalı
- Doç. Dr. ESRA KARAOL ( Ana Bilim Dalı Bşk. )
- Dr. Öğr. Üyesi MEHMET SELİM YAVUZ
- Arş. Gör. İREM ERDOĞAN TÜREN
Bölüm Başkanı |
Bale Anasanat Dalı
- Doç. NAZIM UĞUR ÖZÜAYDIN ( Ana Sanat Dalı Bşk. )
- Öğr. Gör. AYGUN JAFAROVA
- Öğr. Gör. VIKTORIIA MOCHARSKA
- Arş. Gör. HÜMA İŞSEVER
- Arş. Gör. MURAT KURTULMUŞ
- Sanatçı Öğretim Elemanı CANAN KAYACIK
- Sanatçı Öğretim Elemanı ORAL YAZICI
- MURAT ÇATBAŞ
Opera Anasanat Dalı
- Prof. ŞEBNEM ÜNAL
- Doç. ERDEM NUSRET KARAKAŞ
- Doç. İLKER İŞSEVER
- Dr. Öğr. Üyesi ALİ ALPER ALPMAN
- Öğr. Gör. FERUZA MUKHITDINOVA
- Öğr. Gör. MARTIN KRONTHALER
- Öğr. Gör. SİTARE BİLGE
- Arş. Gör. EYLÜL ELİF ARSLAN
Tiyatro Anasanat Dalı
BÖLÜMLERİN TANITIMI
BÖLÜMLERİN TANITIMI
GENEL TANITIM
Yüksek Öğretim düzeyindeki temel ve mesleki MÜZİK, SAHNE SANATLARI VE MÜZİKOLOJİ eğitimi Konservatuvar bünyesinde yapılır. Yüksek Öğretim Kurumu ve İstanbul Üniversitesi Senatosunca belirlenen kültür dersleri ve anasanat dallarının belirlemiş olduğu alan (meslek ve yardımcı meslek) eğitimi verilir. Lisans eğitimi toplam süresi 4 yıldır.
KABUL KOŞULLARI
2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Lisans Programlarına Kontenjanlar Dahilinde Özel Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alınacaktır.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ UYRUKLU ADAYLAR
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarının Özel Yetenek Giriş Sınavlarına katılabilmek için;
Puan Şartı:
- Güzel Sanatlar lisesi mezunları için 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı Temel Yeterlilik Testinden (TYT) (Yabancı Dil Puanı hariç) en az 150, diğer liselerden mezun olanlar için 2024-Temel Yeterlilik Testinden (TYT) (Yabancı Dil Puanı hariç) en az 200 puan almış olmak.
- Engelli adaylardan (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mental retardasyon) ile “yaygın gelişimsel bozukluklar” (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar) 2024 veya 2023 Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı türlerinden (Yabancı Dil Puanı hariç) 100 veya üzerinde olanlar durumlarını “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” ile belgelemeleri kaydıyla özel yetenek sınavlarına kabul edilir. Engelli Sağlık Kurulu Raporu güncel tarihli (2024)
’e ait) olmalıdır. Sürekli Engelli Sağlık Kurulu Raporu bulunanlarda tarihe bakılmaz.
- Devlet Konservatuvarlarının/Konservatuvarların lise devresi mezunlarının Konservatuvar Lisesi Mezunları Kontenjanına başvurmaları halinde Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan şartı aranmamaktadır.
Yaş Şartı:
- Adayların başvuru yılı itibariyle Opera ve Müzikal Tiyatro Programları için 24 yaşında veya daha küçük, Oyunculuk (Tiyatro) ve Bale Programlarında 21 yaşında veya daha küçük olmaları gerekmektedir. Yaş tespitinde sadece yıla bakılmaktadır. Müzik ve Müzikoloji Bölümlerinde ise yaş şartı aranmamaktadır.
Ön Başvuru Şekil ve Tarihi:
- Devlet Konservatuvarı Özel Yetenek Sınavı Ön Başvuruları 29 Temmuz -07 Ağustos 2024 tarihleri arasında istanbul.edu.tr adresinden online olarak yapılacaktır.
- Ön başvuru yapanların girecekleri ilk sınavın tarih ya da tarih aralığı, belirtmiş olduğumuz ön başvurular sırasında sistemden alacakları Online Başvuru Formunda görülebilecektir. Engelli öğrenci kontenjanı için başvuran öğrencilerin kendilerine ayrılan (Sınav Giriş Belgesinde belirtilen) gün ve saatte sınavları yapılacaktır.
- Öğrenciler girecekleri sınavların tarihi konusunda olabilecek ek bilgilendirme için istanbul.edu.tr adresindeki duyuruları takip etmelidirler.
- Online başvuru yapmadan önce Devlet Konservatuvarının resmi istanbul.edu.tr internet adresi ana sayfasındaki Yönetmelik ve Yönergeler/Lisans Yönetmelik ve Yönergeleri ile Eğitim/Lisans başlıklarının akabindeki yönerge ve bilgileri inceleyiniz.
- 2024 TYT ’de yukarıda belirtilen taban puanı almak koşulu ile YKS sonucuna göre herhangi bir yükseköğrenim programını kazanmış ya da halen bir yükseköğretim programında kayıtlı bulunan adaylar da Özel Yetenek Sınavına başvurabilirler.
MÜZİK BÖLÜMÜ PROGRAMLARI
Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı
- Keman Lisans Programı
- Viyola Lisans Programı
- Viyolonsel Lisans Programı
- Kontrabas Lisans Programı
Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı
- Flüt Lisans Programı
- Obua Lisans Programı
- Klarnet Lisans Programı
- Fagot Lisans Programı·
- Saksafon Lisans Programı
- Trompet Lisans Programı
- Korno Lisans Programı
- Trombon Lisans Programı·
- Tuba Lisans Programı
- Vurmalı Çalgılar Lisans Programı
Piyano Anasanat Dalı
- Piyano Lisans Programı
- Arp Lisans Programı
- Gitar Lisans Programı
Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı
- Bestecilik Lisans Programı
Caz Anasanat Dalı
- Caz Lisans Programı
Türk Müziği Anasanat Dalı
- Türk Müziği Lisans Programı
SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ PROGRAMLARI
Opera Anasanat Dalı
- Opera Lisans Programı
- Müzikal Tiyatro Lisans Programı
Bale Anasanat Dalı
- Bale Lisans Programı
Tiyatro Anasanat Dalı
- Oyunculuk Lisans Programı
MÜZİKOLOJİ BÖLÜMÜ PROGRAMLARI
Genel Müzikoloji Anabilim Dalı
Geleneksel ve Modal Müzikler Anabilim Dalı
- Osmanlı Dönemi Karşılaştırmalı Müzik Lisans Programı
- Etnomüzikoloji Lisans Programı
FAKÜLTENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
FAKÜLTENİN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, uluslararası düzeyde sanatçılar yetiştiren, tüm dünyada tanınan, saygın ve güvenilir bir konservatuvar olmak için öğrenciler
yetiştirmektedir.
FAKÜLTE KULÜPLERİ, SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLER
FAKÜLTE KLUPLERİ, SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLER
Konservatuvar Kulübü bulunmamaktadır.
ETKİNLİKLER
25-29 Mart 2024
Stephano Carlini Orkestra-Opera-Viyola Masterclass
30 Mart 2024
İ.Ü.D.K. Senfoni Orkestrası Opera Solistleri
Yer: İ.Ü.D.K –CRR Konser Salonu Saat: 14:00
6 Nisan 2024
Konser: Baharın Sesleri-Türk ve Azerbaycan Bestecilerinin Vokal Eserlerinden Seçmeler
Şebnem Ünal, Soprano-Anlatıcı
Berna Özkut, Soprano
Simge Narin, Soprano
Kıvanç Aycan, Tenör
Piyanistler: Verda Karaçil Cerit, Elif Candaş Çevik
Yer: Yel değirmeni Sanat Merkezi Saat: 20:00
16 Nisan 2024
Konser: Bizim Sesimiz-Türk Bestecilerinin Vokal Eserlerinden Seçmeler
Solistler: Opera Anasanat Dalı Öğrencileri
Piyanist: Verda Karaçil Cerit
Yer: Türkan Saylan Kültür Merkezi Saat: 20:00
23 Nisan 2024
Geleceğin Çocuk Yıldızları
Müzik Bölümü Öğrencileri
Yer: Süreyya Operası Saat: 20:00
27 Nisan 2024
VOICE ISTANBUL-PANEL
Moderatör: Prof. Şebnem Ünal
Yer: İTÜ Maçka Kampüsü Saat: 10:30
29 Nisan 2024
Bale Gösterisi
Bale Anasanat Dalı Öğrencileri
Yer: Türkan Saylan Kültür Merkezi Saat: 20:00
2 Mayıs 2024
Tiyatro ve Müzikal Sanat Dalları Öğrencileri
Yer: Feyk Sahne Saat: 20:00
13 Mayıs 2024
Bale Gösterisi
Bale Anasanat Dalı Öğrencileri
Yer: CRR (Harbiye) Saat: 20:00
17 Mayıs 2024
Bale Gösterisi
Bale Anasanat Dalı Öğrencileri
Yer: Kozzy AVM Saat: 20:00
17 Mayıs 2024
Opera Yıldızları
Opera Anasanat Dalı Öğrencileri
Yer: Türkan Saylan Kültür Merkezi Saat: 20:00
21 Mayıs 2024
Konser: Oda Müziği
Müzik Bölümü Öğrencileri
Yer: Türkan Saylan Kültür Merkezi Saat: 20:00
23 Mayıs 2024
Müzikal Gösterisi
Müzikal Sanat Dalı Öğrencileri
Yer: Türkan Saylan Kültür Merkezi Saat: 20:00
27 Mayıs 2024
Tiyatro Gösterisi
Tiyatro Anasanat Dalı Öğrencileri
Yer: Türkan Saylan Kültür Merkezi Saat: 20:00
31 Mayıs 2024
Operanın Genç Yıldızları
Opera Anasanat Dalı Öğrencileri
Yer: Süreyya Operası Saat: 20:00
1 Haziran 2024
Bale Gösterisi
Bale Anasanat Dalı Öğrencileri
Yer: Süreyya Operası Saat: 20:00
1 Haziran 2024
İ.Ü.D.K. Senfoni Orkestrası
Yer: Ataşehir İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi Saat: 20:00
4 Haziran 2024
Bale Gösterisi ve Piyano Konseri
Bale ve Piyano Anasanat Dalları Sertifika Programları Öğrencileri
Yer: Kozzy AVM
BİLİMSEL PROJELER
Bilimsel proje bulunmamaktadır.
ÖDÜLLER VE BAŞARILAR
Yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen sanatsal yarışmalarda ödüllerimiz bulunmaktadır.
ULUSAL VE ULUSLARARASI FAALİYETLER
MÜZİK BÖLÜMÜ
ANASANAT DALI | YURTDIŞI KONSER | YURTİÇİ KONSER |
BESTE | BİLDİRİ/ MAKALE/ KİTAP |
ATÖLYE | SEMİNER KONFERANS |
PİYANO ASD | 2 | 5 |
| 2 | 4 | 2 |
ÜFLEMELİ VE VURMALI ÇALGILAR ASD | 2 | 5 | 1 | 1 | 2 | 1 |
YAYLI ÇALGILAR ASD | 1 | 7 | 3 | 1 | 3 | 1 |
KOMPOZİSYON VE ORKESTRA ŞEFLİĞİ ASD |
| 5 | 10 | 5 | 2 | 1 |
CAZ ASD |
| 5 | 3 | 1 | 1 | 1 |
TÜRK MÜZİĞİ ASD |
| 5 | 4 | 2 | 3 | 3 |
SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ
ANASANAT DALI | YURTDIŞI KONSER | YURTİÇİ KONSER |
TEMSİL | BİLDİRİ/ MAKALE/ KİTAP |
ATÖLYE | SEMİNER KONFERANS |
TİYATRO ASD |
|
| 2 | 3 | 1 | 1 |
OPERA ASD | 2 | 8 | 2 | 2 | 2 | 2 |
BALE ASD |
|
| 8 |
| 2 | 2 |
MÜZİKOLOJİ BÖLÜMÜ
ANABİLİM DALI | YURTDIŞI KONSER | YURTİÇİ KONSER |
BESTE | BİLDİRİ/ MAKALE/KİTAP |
ATÖLYE | SEMİNER KONFERANS KONGRE |
GELENEKSEL VE MODAL MÜZİKLER ABD | 2 | 10 | 2 | 3 | 2 | 2 |
ETNOMÜZİKOLOJİ ABD | 3 | 5 |
| 4 | 3 | 2 |
GENEL MÜZÜKOLOJİ ABD |
|
|
|
|
| 2 |
ERASMUS İMKÂNLARI
ERASMUS İMKANLARI
2007 yılından bu yana 21 partner kurumla çalışılmaktadır.
2023-2024 yılı Erasmus
GELEN ÖĞRETİM ÜYESİ | GİDEN ÖĞRETİM ÜYESİ | GİDEN ÖĞRENCİ | GELEN ÖĞRENCİ |
– | – | 3 | – |
ÖDÜLLER VE BAŞARILAR
Yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen sanatsal yarışmalarda ödüllerimiz bulunmaktadır.
ULUSAL VE ULUSLARARASI FAALİYETLER
MÜZİK BÖLÜMÜ
ANASANAT DALI | YURTDIŞI KONSER | YURTİÇİ KONSER |
BESTE | BİLDİRİ/ MAKALE/ KİTAP |
ATÖLYE | SEMİNER KONFERANS |
PİYANO ASD | 2 | 5 |
| 2 | 4 | 2 |
ÜFLEMELİ VE VURMALI ÇALGILAR ASD | 2 | 5 | 1 | 1 | 2 | 1 |
YAYLI ÇALGILAR ASD | 1 | 7 | 3 | 1 | 3 | 1 |
KOMPOZİSYON VE ORKESTRA ŞEFLİĞİ ASD |
| 5 | 10 | 5 | 2 | 1 |
CAZ ASD |
| 5 | 3 | 1 | 1 | 1 |
TÜRK MÜZİĞİ ASD |
| 5 | 4 | 2 | 3 | 3 |
SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜ
ANASANAT DALI | YURTDIŞI KONSER | YURTİÇİ KONSER |
TEMSİL | BİLDİRİ/ MAKALE/ KİTAP |
ATÖLYE | SEMİNER KONFERANS |
TİYATRO ASD |
|
| 2 | 3 | 1 | 1 |
OPERA ASD | 2 | 8 | 2 | 2 | 2 | 2 |
BALE ASD |
|
| 8 |
| 2 | 2 |
MÜZİKOLOJİ BÖLÜMÜ
ANABİLİM DALI | YURTDIŞI KONSER | YURTİÇİ KONSER |
BESTE | BİLDİRİ/ MAKALE/KİTAP |
ATÖLYE | SEMİNER KONFERANS KONGRE |
GELENEKSEL VE MODAL MÜZİKLER ABD | 2 | 10 | 2 | 3 | 2 | 2 |
ETNOMÜZİKOLOJİ ABD | 3 | 5 |
| 4 | 3 | 2 |
GENEL MÜZÜKOLOJİ ABD |
|
|
|
|
| 2 |
İLETİŞİM
0216 3381832
0216 3451222